Lessen

De wachtlijst is tijdelijk weer open
 

Er zijn lessen op:

Maandag van 15.30 tot 18.00

Dinsdag van 15.30 tot 18.00

Woensdag van 13.15 tot 15.45  en  16.00 tot 18.30

Donderdag van 15.30 tot 18.00

Vrijdag van 15.30 tot 18.00

Zaterdag van 09.30 tot 12.00

 

 

 

Wat doen we in de les:

 

We beginnen met de pony's halen, uit de wei of de stal. Je leert poetsen, opzadelen en alles wat daar bij hoort. Je doet met zijn tweeën samen met een pony en rijd allebei ongeveer 30 minuten. Na het rijden worden de pony's na-verzorgd en maken de kinderen zelf een lekker slobber-papje voor de pony's. Daarnaast komt er nog veel meer aanbod tijdens de lessen, zoals; leren vlechten, stukje theorie, hoofdstel en zadel benoemen, invetten, leren longeren, staart wassen, toileteren, hoeven vetten, uitmesten +strooien enz. Alles wat er bij hoort als je een eigen pony zou hebben.

De kinderen krijgen thee of limonade met een kaakje na het rijden. Met rijden doen we vaak verschillende oefeningen zoals: Dressuur, balkjes lopen, buitenrit, spelletjes, zonder zadel, voltige. En natuurlijk hebben we veel lol maar ondertussen leren we je ook op een veilige manier met pony's om te gaan!!

Het is de bedoeling om met plezier met pony's om te gaan en niet dat je binnen drie maanden een dressuur proefje kan rijden, iedereen leert op zijn eigen tempo.

Ondanks onze goede zorgen is een val niet altijd te voorkomen. 

Ponyplezier Mini's

Voor kinderen van 4 tot 6 jaar of kinderen die op de wachtlijst staan is het mogelijk om een 
privé lesje af te spreken. De les duurt ongeveer 45 minuten, waarvan de kinderen een kwartier op de pony zitten.

De kosten daarvan zijn €21,50

 

Diploma's verzamelen.

De kinderen kunnen verschillende diploma's halen. Zoals het poets-diploma, hoevenkrab-diploma of een opzadel-diploma. Je mag 1 keer in het kwartaal proberen een diploma te halen. Dit kan gewoon tijdens de les. We moeten dan wel het idee hebben dat je het ook echt kunt halen. Het kan heel goed 
zijn dat je meerdere keren moet proberen om het te halen. Dat is niet erg want daar leer je weer extra van. Je krijgt een diploma dus niet kado, hoewel... het kan zomaar zijn dat je een val-diploma verdiend hebt!! Als je een diploma haalt krijg je het de week erna mee naar huis.